Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası

Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası (ADBTİA) — Azərbaycanda ali təhsil müəssisəsi. Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyasının 90 illik tarixi var. Əsası 1930-cu ildə qoyulmuşdur. İlk illər institutda 11 kafedra yaradılmışdır. Tədris Azərbaycan, rus, gürcü və erməni dillərində aparılmış, əvvəlcə 3 illik, sonra isə 4 illik təhsil sistemi qəbul edilmişdir. 1936-cı ildən bu ali məktəb Zaqafqaziyada Dövlət Bədən Tərbiyəsi İnstitutu kimi fəaliyyətini davam etdirmişdir. Bu dövrdə institutda ictimai elmlər, anatomiya, biologiya, kimya, gigiyena, fizika, fiziologiya, riyaziyyat, bədən tərbiyəsinin texnikası və metodikası kafedraları açılmışdır.

Fakültələr və İxtisaslar

Bakalavr Magistratura Doktorantura
Məşqçilik Fiziki Tərbiyə Nəzəriyyəsi və Metodikası (Azəricə) Fiziki Tərbiyənin, İdman Təliminin Nəzəriyyəsi və Metodikası
Bədən Tərbiyəsi və İdmanda Reabilitasiya İdman Məşqinin Nəzəriyyəsi və Metodikası (Azəricə) Bərpa Təbabəti, İdman Təbabəti, Müalicəvi Bədən Tərbiyəsi, Kurortologiya və Fizioterepiya
İdman Menecmenti və Kommunikasiya Bədən Tərbiyəsi və İdmanda Tibbi-Bioloji Təminat (Azəricə)
Fiziki tərbiyə və Çağırışaqədərki Hazırlıq Müəllimliyi İdman Jurnalistikası (İngiliscə)
İdman Tibbi və Reabilitasiya (İngiliscə)
İdman Menecmenti (Koventri Universiteti ilə ikili diplom) (İngiliscə)
Fiziki Tərbiyə Nəzəriyyəsi və Metodikası (Rusca)
İdman Məşqinin Nəzəriyyəsi və Metodikası (Rusca)
Bədən Tərbiyəsi və İdmanda Tibbi-Bioloji Təminat (Rusca)
İdman menecmenti (MGİMO Universiteti ilə ikili diplom) (Rusca)

Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyasınə birbaşa online qəbul prosesinə daxil olmaq üçün, zəhmət olmasa "www.wsec.edu.az/online-muraciat.php" linkinə keçid edin.