Moskva Dövlət Universiteti (M.V. Lomonsov adına)

Moskva Dövlət Universiteti
(M.V. Lomonsov adına)

M. V. Lomonosov adına Moskva Dövlət Universiteti (rus. Московский государственный университет имени М. В. Ломоносова) və ya qısaca MDU (rus. МГУ) — Rusiyanın aparıcı və böyük ali məktəblərindən biri, qədim universitet ənənələrinə malik nüfuzlu elm və mədəniyyət mərkəzi.

MDU doqquz elmi-tədqiqat institutu, 40 fakültə, 300-dən çox kafedra və çox sayda xarici ölkədə filial (o cümlədən, İsveçrə və Azərbaycanda). Universitetdə 32.5 min tələbə, 4.5 min aspirant, doktorant, tədqiqatçı və 10 min hazırliq şöbəsini dinləyicisi, ümumilikdə 47 min nəfər təhsil və elmlə məşğul olur. Fakültə və elmi-tədqiqat mərkəzlərində 4 min professor və müəllim, 5 minə yaxın elmi işçi çalışırır. Köməkçi və xidmətçi personalın sayı təxminən 15 000 nəfərdir. 1992-ci ildən MDU-nun rektoru fizika-riyaziyyat elmləri doktoru, akademik Viktor Antonoviç Sadovniçidir.

Fakültələr və İxtisaslar

Bakalavr Magistratura Doktorantura
Filologiya
Fizika
Tətbiqi riyaziyyat
Kimya
Psixologiya
İqtisadiyyat
Management

Moskva Dövlət Universiteti (M.V. Lomonsov adına)nə birbaşa online qəbul prosesinə daxil olmaq üçün, zəhmət olmasa "www.wsec.edu.az/online-muraciat.php" linkinə keçid edin.